Hrnčeková knedľa

Sviečková na smotane s hrnčekovou knedľou

 

Fenomén českej kuchyne vždy bola, je a bude sviečková na smotane. Príprava tejto delikatesy však vyžaduje trpezlivosť a lásku k vareniu. Ak chceme uvariť naozaj kvalitnú sviečkovú, musíme si dať záležať na príprave a neunáhliť sa. Len vtedy docielime krehkosť hovädzieho mäsa a lahodnosť sviečkovej omáčky s chuťou použitých surovín. 

My vám ponúkame poctivú sviečkovú na smotane, ktorú stačí len zohriať. Stačí si pripraviť prílohu a obed či večeru máte hotovú do pár minút. Akú prílohu vám odporúčame? Určite nič nepokazíte s poctivou domácou knedľou. Pripravili sme si pre vás rýchly recept na hrnčekovú knedľu z mikrovlnky. 

 

 

Na prípravu jednej porcie budeme potrebovať:

  • 1,5 ks rožok,
  • 1,5 hrnčeka hrubá múka,
  • 1,5 hrnčeka mlieko,
  • 2 ks vajcia,
  • 0,5 ČL soľ,
  • 1 ČL prášok do pečiva

 

Postup:

Na knedľu zmiešame nakrájané rožky, žĺtka, mlieko, múku s práškom do pečiva a soľ. Do tejto zmesi primiešame vyšľahané bielky a vypracujeme cesto. To potom rozdelíme do maslom vymastených hrnčekov a vložíme do mikrovlnky na štyri minúty pri výkone 800 W. Hotové pokrájame a servírujeme so zohriatou sviečkovou. 

TIP: Omáčku môžete pred podávaním prepasírovať, bude jemnejšia.