Hrnčeková knedľa

Sviečková na smotane s hrnčekovou knedľou

 

Fenomén českej kuchyne vždy bola, je a bude sviečková na smotane. Príprava tejto delikatesy však vyžaduje trpezlivosť a lásku k vareniu. Ak chceme uvariť naozaj kvalitnú sviečkovú, musíme si dať záležať na príprave a neunáhliť sa. Len vtedy docielime krehkosť hovädzieho mäsa a lahodnosť sviečkovej omáčky s chuťou použitých surovín. 

My vám ponúkame poctivú sviečkovú na smotane, ktorú stačí len zohriať. Stačí si pripraviť prílohu a obed či večeru máte hotovú do pár minút. Akú prílohu vám odporúčame? Určite nič nepokazíte s poctivou domácou knedľou. Pripravili sme si pre vás rýchly recept na hrnčekovú knedľu z mikrovlnky. 

 

 

Na prípravu jednej porcie budeme potrebovať:

  • 1,5 ks rožok,
  • 1,5 hrnčeka hrubá múka,
  • 1,5 hrnčeka mlieko,
  • 2 ks vajcia,
  • 0,5 ČL soľ,
  • 1 ČL prášok do pečiva

 

Postup:

Na knedľu zmiešame nakrájané rožky, žĺtka, mlieko, múku s práškom do pečiva a soľ. Do tejto zmesi primiešame vyšľahané bielky a vypracujeme cesto. To potom rozdelíme do maslom vymastených hrnčekov a vložíme do mikrovlnky na štyri minúty pri výkone 800 W. Hotové pokrájame a servírujeme so zohriatou sviečkovou. 

TIP: Omáčku môžete pred podávaním prepasírovať, bude jemnejšia. 

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie